top of page

Neslihan Sirkeci'nin Hikayesi

Neslihan Hanım lise son sınıfta menenjit geçirmiştir. Fiziksel olarak bir hasar kalmasa bile sınav senesinde yaşadığı tüm zorluklara rağmen mühendis olmuştur. Kendisi bize sosyal medyadan ulaşarak hikayesini paylaşmak ve insanlara ümit olmak istemiştir. İşte Neslihan hanımın hikayesi...


Merhaba. Benim menenjit hikayem 1992 yılında 17 yaşındayken yaşandı. Üniversite sınavına hazırlandığım dönemde boğaz ağrısı yaşamaya başladım. Basit bir boğaz enfeksiyonunu dikkate almadım. Birkaç gün sonra farklı kokular almaya başladım. Birgün okuldayken çok şiddetli baş ağrısı başladı. Ateşim yükseldi. Sesleri farklı duymaya ve denge sorunu yaşamaya başladım. Hastalığı tanımadığımız için o önemli geceyi maalesef evde geçirdim. Ertesi sabah halen atesim yüksekti. Püskürür tarzda kusuyordum. Vücudumda kırmızı lekeler çıkmıştı. Halen ağır bir grip yaşadığımı sanıyorduk. Ancak baş ağrısı önceden yaşadığım hiç bir baş ağrısına benzemiyordu. Birkaç saat sonra gözlerim yukarı dogru bakmaya başlamış. Beni doktora götürmek için ayağa kaldırmaya calistiklarinda da yere düşüp nöbet gecirmeye başlamışım.


Ambulansla hastaneye götürüldüğümde bilincim kapalı, sepsis gelişmiş bir halde menengokoksit menenjit tanısıyla yoğun bakıma alınmışım. Hemen tedaviye başlanmış. Bir gün sonra üniversite hastanesinin enfeksiyon hastalıkları bölümüne sevk edilmisim. İki gün bilincim kapalı kalmış. Bilincim açıldıktan sonraki günleri de hayal meyal hatırlıyorum. Günlerce yüksek ateş nedeniyle nöbet geçirmişim. İsmim seslenildiğinde gözlerimi açıp baktığımı hatırlıyorum ancak bulunduğum yer ve durum hakkında en ufak bir sorgulama içinde değildim. Bilincimin açılmasından günler sonra nerede olduğumu, neden hastaneye geldiğimi sordum. Tedavim 21 gün devam etti. 21 günün sonunda eve döndüm. Okula gitmemem için uzun süre rapor verildi. Son 3 ay okula gitmedim. Heyet kararıyla liseden mezun edildim.

Her ne kadar "enfeksiyon iyilesti artık hayatına kaldığın yerden devam edebilirsin." dense de, gerçek öyle olmadı. Aylarca zihnimi toplayamadım. Göz dibindeki basınç yüzünden şaşılık sorunu yaşadığımdan okuyamıyordum. Ertesi sene yeniden üniversite sınavına hazırlanmak için çalışma masama geçtiğimde ders başarımın önceki seneye göre çok fazla düşüş gösterdiğini fark ettim. Aylarca uğraştım. Sonunda sevinerek söylüyorum ki eski seviyemi yakalayamasam da başarılı oldum. Mühendislik okudum. Bu benden beklenmeyen bir başarıydı. Okul yaşantımda gayet başarılıydım. Herhangi bir sekel kalmadan en önemlisi de hayatımı ve bir organımı yitirmeden bu hastalıktan kurtulmuş olduğum için çok şanslı hissediyorum.


Seneler sonra anne olduğumda, çocuğumun soguk algınlığı, grip gibi hastalıklarını asla hafife almayıp mutlaka doktor kontrolüne götürdüm. Bir diğer titizlik gösterdiğim husus ise herhangi bir hastalık belirtisi gösterdiğimde başkalarına bulastırmamak için azami dikkat etmek oldu. Doktorlarım menengokoksit menenjitin çok kolay bulaşan bir hastalık olduğunu söylemişlerdi. Okulumda dershanede benden başka vaka yaşanmadı. Kimseye bulaştırmadığım için de bir kere daha şanslı hissediyorum.

375 görüntüleme1 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page