top of page

Michael, Tekrarlayan Menenjit Dernegi, ABD

Tekrarlayan menenjiti daha önce duymuş muydunuz? Nisan 2016'da, daha önceden sadece viral menenjitle ilgili olduğunu sandığım ama aslında orijinal adı olan tekrar eden menenjitle de ilgili olduğunu öğrendiğim hastalığımın teşhisi konana kadar kadar ben de duymadım. Bu, hakkında daha fazla bilgi sahibi olmamız gereken bir hastalık ve bu bilgileri elde etmek için bunu araştırmaya ihtiyacımız var.


Viral menenjit nedeniyle ilk hastaneye yatışım Temmuz 1998'de oldu. Sınıfta bayılıp hemen acil servise kaldırıldığımda California, San Bernardino County'deki Şerif Akademisinin ikinci günündeydim. Bana lomber ponksiyon yaptılar ve viral menenjit tanısı koydular. İki hafta hastanede kaldım ve akademiye bir daha dönemedim. Ardından, Haziran 2009'da viral menenjitin tüm belirtilerini (halsizlik, boyun ağrısı / sertliği, boynuma göğsüme değememe, her yerde vücut ağrısı vb.) Tekrar gösterdim ve eşim beni Acil Servis'e götürdü. . Acil Servisteyken, tekrar lomber ponksiyon yaptılar ve viral menenjiti bir kez daha teşhis ettiler , ancak bu sefer de bir PCR testi ile omurilik sıvımdaki Herpes Simplex Virüsünün varlığını da teşhis ettiler. Evde iki hafta süreyle IV anti-viral uygulamak zorunda kaldım.


2016'da bir nörologla görüştükten sonra doktor, Mollaret Menenjiti olan iki hastası daha olduğu için bana Travmatik Beyin Hasarı (TBI) teşhisi koyabildi . O zaman, uğraştığım ve hakkında herhangi bir bilgi bulmakta zorlandığım bu nadir hastalık hakkında nihayet bazı bilgiler bulabildim.


Birlikte çalıştığım doktorların ve araştırmacıların çoğu, hem Mollaret’in hem de TBI’nın beynimde sorunlara neden olma olasılığının kesinlikle olduğunu doğruladılar, ancak bunun mümkün olmadığını söyleyenler oldu. Tecrübelerime göre ve menenjitin beyni koruyan meninkslerin iltihabı olduğu için menenjitin beyinde sorunlara neden olabileceğine inanıyorum. Mollaret'lerim de tekrarlayan durumdan kronik hale geldi ve semptom göstermediğim zamanlar nadir gerçekleşiyor.


Umarım hikayem başkalarına yardım edebilir ve bu korkunç hastalığı araştırmaya devam etmemize yardım edebilecek birini bulmamıza yardım edebilir.


Michael’in hikayesinin orijinalini okumak isterseniz bu linkten ulaşabilirsiniz : https://www.comomeningitis.org/michael-s-story

133 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page